!!!!....Forum-Shqip....!!!!!

!!!!....Forum-Shqip....!!!!!
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Përshtatni videon tuaj për YouTube

Go down 
AuthorMessage
Dannchee.hack

avatar

Numri i postimeve : 120
Join date : 2009-04-18

PostSubject: Përshtatni videon tuaj për YouTube   Sun Apr 19, 2009 8:08 am

Përpunoni video materialin tuaj në mënyrë që, sa më shpejt ta vendosni në shërbimin YouTube, dhe me këtë më së paku të humbas në kualitet.
YouTube njeh një numër bukur të madh të formateve dhe në të vërtetë do të pranojë pothuajse çdo video material me madhësi deri në 100 MB, në çfarëdo dimensioni të fotografive. Pas ngarkimit (upload) videoja me anë të procesit të automatizuar do të parakodohet dhe zvogëlohet për t’iu përshtatur riprodhimit në kohë reale. Duke marrë parasysh se serveri do të bëjë disa intervenime në videon tuaj, më mirë është t’i bëni paraprakisht, sigurisht rezultati do të jetë më kualitativ, dhe do të kurseni kohë gjatë ngarkimit të videove në këtë shërbim.

Për të përgatitur video solide për YouTube do të jetë i mjaftueshëm edhe një telefon më i avancuar celular, i cili mund të regjistrojë video materiale me rezolucion prej i 320 x 240 piksela. Do të ishte e rekomandueshme që së paku të keni fotoaparat i cili incizon dosje video të të njëjtit rezolucion apo më shumë, së bashku me 30 fotografi në sekondë, e më së miri, natyrisht, është të posedoni video kamerë. Cilado që të jetë arma juaj për xhirim, ju rekomandojmë që videon para ngarkimit ta vendosni në kompjuterin tuaj.

Më e rëndësishmja është që të përshtatni videon tuaj me rezolucionin e YouTubePas kësaj duhet të përzgjidhet një program me anë të të cilit do të mund të ndryshoni rezolucionin e dosjes video. Një zgjidhje krejt solide do të ishte të zgjidhni softuerin Auto Gordian Knot, të cilin edhe nuk keni nevojë ta paguani. Windows Movie Maker mund të kryej punë, mirëpo ai punon me video-formatet WMV, të cilat i japin kualitet solid fotografisë, por kur ato të kalojnë nëpër kompresionin e YouTubet, rezultati është shumë i dobët. Shumë i popullarizuar dhe jashtëzakonisht i thjeshtë është softueri QuickTime Pro, por ai nuk është pa pagesë.

Fillimisht duhet të zgjidhet rezolucioni i YouTube në opsionet e avancuara të AGK-së; është e mundur që të përzgjidhet vetëm rezolucioni horizontal, derisa ai vertikal do të përzgjidhet automatikisht varësisht nga formati i incizimit. YouTube e preferon formatin 4:3, që është klasik televiziv. Ashtu incizojmë edhe shumica e telefonave celularë dhe fotoaparateve, derisa në kamera mund të përzgjidhet formati edhe para incizimit. Në çdo rast, vlen të përzgjidhet 320 piksela të rezolucionit horizontal. Zëri është mjaftueshëm të kodohet në 128 Kb/s të formatit MP3, mund të përzgjidhet edhe bit rate variabil (VBR) me vlerë prej 128. Në menynë e parë duhet të caktoni opsionin Target Quality dhe të zgjidhni 100%. Pas kësaj vetëm duhet të fillojë kodimi.

Kualiteti prej 100% siguron fotografi të pastër, e cila nuk do të degradohet shumë pasi që të jetë kompresuar nga YouTube.Rezultati do të jetë sigurisht dukshëm më i vogël në megabajtë sesa origjinali, prandaj edhe ngarkimi/vendosja në YouTube do të zgjasë më pak, madje edhe koha që nevojitet për video materialin tuaj në shërbim do të jetë më e shkurtër sepse kodimi i brendshëm do të kryhet shumë më shpejt.
Back to top Go down
View user profile
 
Përshtatni videon tuaj për YouTube
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Youtube Rayquaza Advertisement Clip
» Slender Nation Youtube Channel Ideas. NEED THEM
» Likamobile videos on YouTube
» Cool youtube channel with a lot of vintage raw local police/fire video
» YouTube as writer's aid?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
!!!!....Forum-Shqip....!!!!! :: Diskutime te Ndryshme :: Teknologji, Automan, Informatik-
Jump to: